ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ * БИЛКОЛЕЧЕНИЕ * НАТУРАЛНИ СРЕДСТВА


За правилното събиране, съхраняване и приготвяне на лечебните билки


Пресните билки човек може сам да си набере през ранна пролет, понякога още от края на февруари, та чак до ноември. Някои от тях могат да се намерят даже и през зимата под снежната покривка, ако човек преди това си е забележел местонахождението им (напр. змийското мляко). За през зимата може да се приготви един не твърде голям запас от изсушени билки. За целта ние си ги набавяме в момента на най-голямото им съдържание на лечебни вещества. при ЛИСТАТА - преди и по време на цъфтенето.КОРЕНИТЕ се изравят в ранната пролет или през есента.ПЛОДОВЕТЕ се събират по време на зреенето. При това трябва да се има предвид следното: Берат се само здрави, чисти растения, по които няма паразити! Билките да се събират в слънчеви дни в сухо състояние, когато росата вече е преминала. Цветчетата и листата да не се натискат при събирането и за това да не се използуват найлонови пликчета и чанти! Билките почват да се потят и по-късно при съхненето почерняват.

СПРАВОЧНИК / ТЪРСЕНЕ

Custom Search

Стомахът може да боли и от.......обида

От какво боли стомах?!
Photo source

Гастритът  може да се превърне в голям проблем за вас, повръщане, болки, температура и накрая - язва на стомаха. Ако след хранене, приблизително от 20- до 40 минути, усетите че отделяте обилна слюнка или устата ви започва да изсъхва, вероятно имате пристъп на остър гастрит. Други симптоми могат да бъдат прилошаване и повръщане. Още симптоми:
  • резки и спастични болки в корема
  • главоболие и виене на свят
  • слабост, със стомашно разстройство
  • висока температура и обложен език, със сиво-бели налепи
Причини за острия гастрит(възпаление на стомаха)

  • алергия към определени видове продукти
  • заразена с болестотворни микроорганизми храна
  • редовно преяждане
  • наскоро прекарани инфекциозни заболявания - скарлатина, грип, дребна шарка, пневмония или вирусен хепатит
Как да пречистим стомаха си?

  • изпийте 2 прясно изцедени чаени лъжички сок от алое
  • с палеца на дясната ръка, натиснете вдлъбнатината в основата на лявата китка - 9 пъти. Повторете след това с другата ръка. След масажа прикрепете с лекопласт към мястото няколко зърна ориз. Можете да го държите около 30-40 минути докато утихне болката.
За успокояване на спазмите можете да използвате ментово масло. 

То подобрява състоянието на лигавицата на стомаха, както и храносмилането. Приемайте по половин чаена лъжичка ментово масло - 2-3 пъти на ден половин час преди хранене. Не правете процедурата ако имате високо кръвно!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Статии