От какво боли стомах?! Photo source
Гастритът може да се превърне в голям проблем за вас, повръщане, болки, температура и накрая - язва на стомаха. Ако след хранене, приблизително от 20- до 40 минути, усетите че отделяте обилна слюнка или устата ви започва да изсъхва, вероятно имате пристъп на остър гастрит. Други симптоми могат да бъдат прилошаване и повръщане. Още симптоми:
Причини за острия гастрит(възпаление на стомаха)
Как да пречистим стомаха си?
За успокояване на спазмите можете да използвате ментово масло.
То подобрява състоянието на лигавицата на стомаха, както и храносмилането. Приемайте по половин чаена лъжичка ментово масло - 2-3 пъти на ден половин час преди хранене. Не правете процедурата ако имате високо кръвно!
|
"Тук ще намерите най-търсените книги от народната медицина, с много изпитани рецепти през годините, както и справочник на билките, които се срещат в България".
ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ * БИЛКОЛЕЧЕНИЕ * НАТУРАЛНИ СРЕДСТВА
За правилното събиране, съхраняване и приготвяне на лечебните билки
Пресните билки човек може сам да си набере през ранна пролет, понякога още от края на февруари, та чак до ноември. Някои от тях могат да се намерят даже и през зимата под снежната покривка, ако човек преди това си е забележел местонахождението им (напр. змийското мляко). За през зимата може да се приготви един не твърде голям запас от изсушени билки. За целта ние си ги набавяме в момента на най-голямото им съдържание на лечебни вещества. при ЛИСТАТА - преди и по време на цъфтенето.КОРЕНИТЕ се изравят в ранната пролет или през есента.ПЛОДОВЕТЕ се събират по време на зреенето. При това трябва да се има предвид следното: Берат се само здрави, чисти растения, по които няма паразити! Билките да се събират в слънчеви дни в сухо състояние, когато росата вече е преминала. Цветчетата и листата да не се натискат при събирането и за това да не се използуват найлонови пликчета и чанти! Билките почват да се потят и по-късно при съхненето почерняват.
СПРАВОЧНИК / ТЪРСЕНЕ
Custom Search
Стомахът може да боли и от.......обида
Статии
АИР /Сабловиден папур/ (Acorus calamus)
АЛОЕ ВЕРА
Алпийски лапад
анасон
Артишок
Бадем
Билките на Мария Требен
Богородиче
ВЕЛИКДЕНЧЕ (Veronica off icinalis)
ДИВ ЛУК (Allium ursinum)
ДИВ ЧЕСЪН
ЕНЧЕЦ (Solidago virga-aurea)
ЕНЮВЧЕ (Galium)
ЖЪЛТ КАНТАРИОН (Hypericum perforatum)
ЖЪЛТА МЪРТВА
ЖЪЛТА МЪРТВА КОПРИВА (Lamium galeobdolon)
ЗАРАСТЛИЧЕ
ЗМИЙСКО МЛЯКО (Chelidonium majus)
И М Е Л (Viscum album)
ИГЛИКА (Primula officinalis)
К А М Ш И К (Agrimonia eupatoria)
КИСЕЛИЦА (Oxalis acetosella)
КОМПРЕС СЪС ШВЕДСКИ БИЛКИ (ШВЕДСКА ГОРЧИВКА)
КОПРИВA (Urtica dioica)
ЛАЙКА (Matricaria chamomilla)
МАЩЕРКА
НЕВЕН (Calendula officinalis)
ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА (Capsella bursa-pastoris)
ОРЕХ (Juglans regia)
ОСТРОЛИСТ ЖИЛОВЛЕК (Plantago ianceolata)
ПЛАВУН (Lycopodium clavatum)
полска или пясъчна мащерка (Thymus serpyllum)
ПРИГОТВЯНЕ НА МЕХЛЕМИ И МАСЛА
ПРИГОТВЯНЕ НА ЧАЙ
РАДИКА (Taraxacum officinale)
САЛВИЯ / ГРАДИНСКИ ЧАЙ (Saivia off icinalis)
СЛЕЗ (Malva vulgaris)
ТИНКТУРА (ЕСЕНЦИЯ)
ЦАРЕВИЦА (Zea Mays)
ЦАРИЧЕ (Alchemilla vulgaris)
ЧЕР ОМАН (Symphytum officinale)